ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Το μάδημα της μαργαρίτας, ο Hourican, κι ο Οδυσσέας

= ΠΕΜΠΤΗ 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Φεύγει, μένει, φεύγει... Σαν το μάδημα της μαργαρίτας μοιάζει η ιστορία της Total τις τελευταίες δύο ημέρες. Κανείς δεν μας λυπάται πια;

Οι τελευταίες ειδήσεις λένε ότι μπορεί και να μείνει "εάν δεν φύγει", αλλά... Οι προηγούμενες ειδήσεις έλεγαν ότι θα φύγει αφού στα οικόπεδα 10 και 11 βρήκε μόνον αέρα κουπανιστό. Ως γνωστόν το συγκεκριμένο προϊόν δεν μπορεί να πωληθεί, πόσο μάλλον να προπωληθεί...

Κι αν τελικά φύγει η Total, θα φύγει μαζί της και το Μπαρμπαρός; Ποιους άλλους θα παρασύρει μαζί της;

Έπιασαν τόπο φαίνεται τα δημοσιεύματα με τα θετικά σχόλια για τον John Hourican στους Financial Times. Τις προάλλες η στήλη έγραφε ότι εξέπληξε πολλούς ο ξαφνικός έρωτας των Financial Times με τον κ. Χούρικαν, τον οποίο ως γνωστόν τα διεθνή ΜΜΕ δακτυλόδειχναν στις αρχές του 2013 για το σκάνδαλο χειραγώγησης του Libor, του βρετανικού διατραπεζικού επιτοκίου - αντίστοιχου του Euribor από την θέση του στην Royal Bank of Scotland (RBS). Η συγκεκριμένη δραστηριότητά του, ήταν που έφερε και την απόλυσή του (κατ' άλλους παραίτησή του) από την RBS μετά το πρόστιμο που επεβλήθη στην τράπεζα από τις ΗΠΑ. Όπως γράφαμε τότε "Φαίνεται πως μετά την τάτσα του Libor ο κ. Χούρικαν το έβαλε αμέτι μουχαμέτι να καθαρίσει με τα καλύτερα καθαριστικά την εικόνα του, να ξαναχτίσει το προφίλ του, να ξαναδώσει προοπτική στην "βασιλική" ούτως ή άλλως καριέρα του."

Οι εγκυρότατες πηγές μου, απευθείας από το city του Λονδίνου με είχαν πληροφορήσει τότε ότι ο κ. Χούρικαν έχει προσλάβει επικοινωνιολόγους του οποίους πληρώνει με δικά του χρήματα. Το γραφείο βρίσκεται στο Λονδίνο και στοιχίζει αρκετά χρήματα, ίσως και το 1/4 του μισθού του. Η πληρωμή είναι ανάλογη με την υψηλού επιπέδου και πολύ συγκεκριμένη αποστολή: Την ανόρθωση του δημόσιου προφίλ του πελάτη, ιδιαίτερα στους οικονομικούς κύκλους της Βρετανίας."

Τώρα ήρθε η επιβεβαίωση: Ο Independent της Ιρλανδίας περιέλαβε τον Hourican στους υποψήφιους για αναπλήρωση της θέσης του επικεφαλής της Allied Irish Bank ο οποίος αποχωρεί. Ο Hourican δεν είναι βέβαια ο μόνος υποψήφιος, υπάρχουν και άλλοι στην ουρά... Η "Κ" σε επικοινωνία με στελέχη της Τράπεζας Κύπρου έμαθε πως δεν τίθεται θέμα αποχώρησης του Hourican. Γιατί άραγε "παίζει" το όνομα του στα δημοσιεύματα αφού δεν υπάρχει περίπτωση να φύγει;

Φαίνεται πως οι μετοχές του αθυρόστομου Τζον ανεβαίνουν κατακόρυφα. Έστω και τεχνητά... Χαλάλι ο μισθός που σπατάλησε...

Χθες με αφορμή την δήλωση-βόμβα της Χρυστάλλας Γιωρκάτζη για μείωση των δανειστικών επιτοκίων και μάλιστα με τρόπο που θα κάνει τις τράπεζες "να πονέσουν" διερωτούμασταν εάν θα τα καταφέρει η Διοικήτρια να μας κάνει να αναφωνήσουμε "άξιος ο μισθός της".

Ούτε ένα 24ωρο δεν πέρασε και ήρθε η διάψευση. Οι υποσχέσεις της Χρυστάλλας έμειναν υποσχέσεις. Ούτε μείωση των επιτοκίων, ούτε πόνος για τις τράπεζες...

Δεν θα γράψω αυτά που σκέφτομαι για τον "άξιο"μισθό της...

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης αντέδρασαν έντονα στα παραμύθια της Χρυστάλλας μιλώντας για αλαλούμ. Ο δε Φούλης απέφυγε να σχολιάσει αναμένοντας να δει αποτελέσματα: «Αυτά τα πράγματα δεν εξαγγέλλονται, υλοποιούνται» δήλωσε.

Η καημένη η Χρυστάλλα έφριξε. Ποτέ δεν είχε σκεφτεί ότι μια και μόνο φράση της μπορούσε να προκαλέσει τόσο... πόνο.

Ευτυχώς υπάρχουν πάντα οι συνήθεις ύποπτοι, οι δημοσιογράφοι και τα ΜΜΕ για να τους φορτώνει η Χρυστάλλα και ο Χριστόφιας τις ευθύνες.

Για το θεαματικό "ντου" στα οικονομικά των κομμάτων ετοιμάζεται ο Οδυσσέας-Τσακ Νόρις! Οι ανακοινώσεις του αναμένονται με μεγαλύτερη αγωνία απ' ότι οι ανακοινώσεις για την Αμφίπολη!

Αν κρίνει κανείς το τρόπο που χειρίστηκε τον φιλεύσπλαχνο δήμαρχος που μοίραζε επιδόματα σε άτομα που δήθεν έπασχαν από κατά πλάκας σκλήρυνση και αποδείχθηκαν τελικά συγγενείς του, αυξάνεται η αισιδοξία ότι τα κομματικά μυστικά θα βγουν επιτέλους στη φόρα.

Ηρακλή θα έπρεπε να τον λένε τον άνθρωπο που ανέλαβε μόνος του να καθαρίσει τους σταύλους του Αυγεία.

Η υπόθεση με τον πρώην δήμαρχο και τα επιδόματα βρισκόταν ως γνωστό ενώπιον της Νομικής Υπηρεσίας και "έκλεισε" ξαφνικά εν μία νυκτί το 2013 μέχρι που εμφανίστηκε ο Τσακ και την ξανάνοιξε! Ενώπιον των βουλευτών χθες, ο Τσακ εξέφρασε την έκπληξή του για το γεγονός ότι η συγκεκριμένη υπόθεση έκλεισε άρον-άρον.

Καλά μόνον ο Οδυσσέας γνώριζε ότι η κατά πλάκας σκλήρυνση δεν θεραπεύεται με εγχείρηση, ώστε να ψάξει το θέμα;

Μήπως η πρωτοβουλία του Τσακ ανοίγει και άλλες υποθέσεις ταυτόχρονα; Π.χ. την συμπεριφορά των αρμόδιων στη Νομική Υπηρεσία να κλείσουν μια υπόθεση η οποία μπορούσε με λίγη έρευνα να φανερώσει τις ευθύνες, την κακοδιοίκηση και την διασπάθιση δημόσιου χρήματος;

Η λέξη συγκάλυψη ταιριάζει μήπως στην συγκεκριμένη και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις;

Θα πρέπει να περιμένουμε να βρεθεί ένας Ηρακλής, Οδυσσέας ή Τσακ Νόρις στη Νομική Υπηρεσία για να μάθουμε την αλήθεια;

----------------------------------------

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση