ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Για ποιους υπουργούς κτυπά η καμπάνα του Αβέρωφ;

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα


Η συνέντευξη του Φούλη στην «Καθημερινή της Κυριακής»  αντί να σβήσει φωτιές μάλλον τις αναζωπύρωσε!
Οι στοχοποιήσεις υπουργών που έκανε είχαν παράπλευρες συνέργειες και συνέπειες τόσο στα εσωτερικά  του ΔΗΣΥ όσο και στα εσωτερικά της κυβέρνησης.
Οι αναδράσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και οι παρενέργειες θα γίνουν πολύ σύντομα αισθητές...
 
Δύο τουλάχιστον υπουργοί είναι χολωμένοι από τις αναφορές του Φούλη και από την Κυριακή που δημοσιεύτηκε η συνέντευξη δεν κρύβουν την δυσφορία τους.
 
Ο ένας εξ αυτών έκανε αναφορές σε κομματικά στελέχη του ΔΗΣΥ αλλά και σε αξιωματούχους της κυβέρνησης εκφράζοντας κατάπληξη από την "επίθεση του Αβέρωφ". Σημειώνοντας ωστόσο με νόημα ότι "δεν είναι η πρώτη φορά" και ότι προηγήθηκαν και άλλες επιθέσεις, ακόμη και "χτυπήματα κάτω από τη μέση".
Σίγουρα ο Φούλης δεν φανταζόταν ότι η συνέντευξή του, ανήμερα των καρναβαλιών θα τον μεταμόρφωνε σε ατζαμή πυροσβέστη και... Πυγμάχο!
 
Η κόντρα των δύο ανδρών αναμένεται να πάρει νέες  διαστάσεις στο επόμενο άμεσο διάστημα, αφού το μήλο της έριδος είναι κάτι πολύ, πολύ μεγάλο. ΔΗΣθεόρατο θα έλεγα...
 
Ο έτερος υπουργός τσαντισμένος επίσης, γιατί εδώ και καιρό βρίσκεται στην μπούκα του Αβερώφειου κανονιού, μιλά για μικροπολιτική.
 
Ο ίδιος ο Αβέρωφ που ξέρει καλά πότε και κατά ποίων να εκστρατεύσει, ζύγισε πολύ τα λόγια του και επέλεξε λέξη-λέξη τις επικρίσεις του.Το ίδιο αναμένεται να κάνει και στο δεύτερο κύμα αντεπίθεσης, το οποίο προβλέπω ότι δεν θα αργήσει. Προβλέπω ακόμα ότι το κακό θα... Τριτώσει!
 
Πάντως η απόφαση του Φούλη να τα "πει" δημόσια, μέσω της "Κ", έχει προκαλέσει πανικό στην κυβέρνηση. Το ερώτημα που απασχολεί επί της ώρας πολιτικούς και... παραπολιτικούς είναι "για ποιους υπουργούς κτυπά η καμπάνα του Αβέρωφ;"
 
Και για να μην ξεχνιόμαστε, ο ανασχηματισμός που ο Νίκαρος στο κρεβάτι του πόνου "εξήγγειλε", δεν ματαιώθηκε. Πήρε παράταση μέχρι την άνοιξη "που ανθίζουν τα βουνά και βγάζει η γης χορτάρι"...
 
Όπλα γυαλίζουν κάποιοι και στο ΔΗΚΟ αφού γι' αυτούς η κατάσταση που επικρατεί στο κόμμα από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε ο Νικόλας είναι σκέτη κόλαση!
 
Στέλεχος που διακρίνεται για την μετριοπάθειά του, που δεν έχει εμπλακεί φανερά σε καμιά από τις κυρίαρχες φατρίες, μου εξομολογήθηκε τον πόνο του για την επερχόμενη - σίγουρη κατ´ αυτόν- διάλυση του κόμματος.
 
"Δεν υπάρχει επιστροφή, είναι όλοι αποφασισμένοι να το τραβήξουν μέχρι τα άκρα. Η μόνη λύση για το ΔΗΚΟ είναι η διάλυση", ήταν τα λόγια του.
 
Ηρεμία δεν πρόκειται να βρει η Χρυστάλλα. Από την ημέρα που κάθισε στην καταραμένη καρέκλα του Διοικητή τίποτε δεν πάει καλά. Και το σκάνδαλο με τα γραφεία του Γενικού Ελεγκτή ακόμα δεν έχει αγγίξει την Χρυστάλλα...
 
Ένα πουλάκι μου είπε πως η Διοικήτρια είναι ενοχλημένη από την "καλή" δημοσιότητα που απολαμβάνει ο διάδοχός της. Ιδιαίτερα όταν αυτή αφορά σκάνδαλα που εμπλεκουν το δικό της όνομα.
Ακουσα μάλιστα ότι αποδίδεται σε αυτήν η παρατήρηση ότι ο Οδυσσέας ξεφεύγει από τα καθήκοντά του και άρχισε να το παίζει Γενικός Εισαγγελέας...

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση