ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Ο Ντράγκι, το δείπνο και οι απουσίες...

= ΠΕΜΠΤΗ 05 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Παρολίγον να του σταθεί το φαγητό ψες του Ντράγκι όταν στο δείπνο με τον Νίκαρο ανακάλυψε τις τρανταχτές απουσίες του Χριστόφια, του Άντρου, του Νικόλα, του Σιζόπουλου αλλά και του Περδίκη!

Όταν μάλιστα έβλεπε το απλανές βλέμμα της Διοικήτριας Χρυστάλλας τον έπιανε αμηχανία και συμπόνοια. Ούτε κρασί δεν μπορούσε να πιεί.

Λίγο πιο πριν είχε διερωτηθεί ποιοι διοργανώνουν το μεγάλο συλλαλητήριο κατά της λιτότητας. Η απάντηση που πήρε ήταν "διάφορες οργανώσεις, κυρίως το ΑΚΕΛ" για να απαντήσει μονολεκτικά "ΟΚ".

Κατά τα άλλα το δείπνο κύλησε μια χαρά με τον Νίκαρο και τον Ντράγκι να λένε τα αστεία τους και τον Γιώργο Βασιλείου να έχει πάρει... μονότερμα σούπερ τραπεζίτη...

Προκήρυξη από την φερόμενη οργάνωση "Ένοπλοι Θυραεννιώτες Αντάρτες της Πόλης - ΕΘΑΠ" έχει στα χέρια της η Αστυνομία. Η νέα οργάνωση αναλαμβάνει την ευθύνη για τις επιθέσεις σε στόχους που σχετίζονται με τους διαιτητές και δόθηκε στην Αστυνομία από τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Δημόπουλο. Πληροφορίες μου από αστυνομική πηγή μιλούν για πολύ επισταμένη εξέταση της γνησιότητας της προκήρυξης. Ως γνωστόν ο Δημόπουλος βρήκε την προκήρυξη σε κερκίδα του παλιού ΓΣΠ ύστερα από τηλεφώνημα που δέχθηκε απο άγνωστο στο κινητό του. Στην προκήρυξη γίνεται επίθεση σε πολιτικούς του ΔΗΣΥ (κυρίως) στην ΚΟΠ, στον Ιωνά Νικολάου, σε Μέσα Ενημέρωσης ενώ οι στόχοι των συγγραφέων τονίζονται αναφορές στον Τσε Γκεβάρ και με στίχους του Γιάννη Ρίτσου...

Όπως πληροφορούμαι στο ΑΚΕΛ υπήρξε έντονη αντίδραση για το θέμα με κάποιους να μιλούν για προβοκάτσια και κάποιους άλλους - οι οποίοι υπερίσχυσαν - να συστήνουν υπομονή και ήρεμη εξέταση της κατάστασης. Σύντομα το κόμμα θα τοποθετηθεί και επίσημα.

Άστραψε και βρόντηξε ο Αρχιεπίσκοπος με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας των υπαλλήλων του MEGA για την εκπροσώπησή τους από τις συντεχνίες. Είναι αλήθεια ότι όλοι ανέμεναν πως το αποτέλεσμα θα ήταν αρνητικό και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις δνε θα "έμπαιναν" στο MEGA. Φαίνεται όμως ότι κάποιοι από τους εργαζόμενους άλλα έλεγαν φανερά και άλλα ψήφισαν στα... κρυφά.

Ο Αρχιεπίσκοπος πάντως το ξεκαθάρισε σε εκπροσώπους του προσωπικού αλλά και σε συντεχνιακούς με τους οποίους είχε μιλήσει ακόμα και πριν από την ψηφοφορία ότι σε περίπτωση που οι συντεχνίες "μπουν" στο κανάλι με αιτήματα που θα σημαίνουν αύξηση του κόστους στην παρούσα δύσκολη περίοδο, δεν έχει άλλη επιλογή από το κλείσιμο του σταθμού.

Όπως με πληροφορεί στενός συνεργάτης του Αρχιεπισκόπου δεν επρόκειτο για μπλόφα. Σύντομα ο προακθήμενος θα τοποθετηθεί. Ήδη κάποιοι από τους εργαζόμενους συζητούν εάν ήταν βεβιασμένη η ενέργεια τους και αναζητούν ευθύνες σε δύο-τρια άτομα που τους "παρέσυραν" στην ανακίνηση του θέματος. Δύο εξ' αυτών ζήτησαν και συγνώμη από τον Αρχιεπίσκοπο...

Δεν στέφθηκε και με μεγάλη επιτυχία η προσωπική παρουσία του Μαρίνου Σιζόπουλου στο μεγάλο συλλαλητήριο κατά της λιτότητας. Άλλα περίμενε και άλλα εισέπραξε για πρώτη δημόσια εμφανίση. "Μα ούτε μια φωτογραφία, μια δήλωση σε εφημερίδα;" διερωτήθηκε στενός συνεργάτης του.

Νέα περίοδο εγκαινιάζει ο Τσακ Νόρις-Οδυσσέας με τα σκάνδαλα που εξετάζει. Στο μικροσκόπιο του αγέρωχου Γενικού Ελεγκτή βρίσκονται, όπως έγκαιρα είχαμε γράψει, τα αποχετευτικα Λευκωσιας, Λεμεσού και Λάρνακας στα οποία υπάρχει "αρκετό ψωμί" σύμφωνα με πηγή του γραφείου του. Ωστόσο το μέγα θέμα αυτή τη στιγμή είναι η έρευνα κατά της Χρυστάλλας Γιωρκάτζη. Όπως ο ίδιος ο Τσακ Νόρις-Οδυσσέας δήλωσε ερευνάται ήδη ενδεχόμενη σύγκρουση συμφερόντων της Χρυστάλλας Γιωρκάτζη. Πρώτη φορά στα χρονικά της Κυπριακής Δημοκρατίας Γενικός Ελεγκτής ελέγχει προκάτοχό του και αυτό από μόνο του καθορίζει και το κύρος που ο νέος Γενικός Ελεγκτής θέλει να προσδώσει στο αξίωμα. Μια πηγή από το γραφείο του Τασκ Νόρις-Οδυσσέα μου ανέφερε ότι υπάρχει στα σκαριά και δεύτερη έρευνα που αφορά την Διοικήτρια Χρυστάλλα. Η έρευνα αφορά αποφάσεις που πήρε όταν βρισκόταν στη θέση του Γενικού Ελεγκτή...

----------------------------------------

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση