ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Ο Ρίκκος, το κατεστημένο και οι... εγκέφαλοι!

= ΠΕΜΠΤΗ 21 ΜΑΪΟΥ 2015

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Σε καλό κλίμα και χωρίς δηλώσεις έγινε η συνάντηση Μαυρογιάννη - Ναμί. Οι δύο διαπραγματευτές τα έλεγαν για σχεδόν τέσσερις ώρες και μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν και σε ΜΟΕ και στο θέμα της

Αύριο οι διαπραγματευτές και οι ομάδες τους αναμένεται να ξεκαθαρίσουν κάποια από τα σοβαρά θέματα που τέθηκαν από την κάθε πλευρά. Αύριο αναμένεται να ξεκαθαρίσει και η πρόταση για την κοινωνική συνάντηση Αναστασιάδη - Ακιντζί και κατά πόσον αυτή θα συνοδευθεί και από μια βόλτα των δύο στις δύο πλευρές του οδοφράγματος της οδού Λήδρας...

Παρά την επιθυμία διαφόρων για πραγματοποίηση της συγκεκριμένης βόλτας "η οποία θα έστελνε σημαντικά μηνύματα" το θέμα δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη, αφού υπάρχουν λεπτομέρειες που αναμένουν διευκρίνηση...

Όλα τα κόμματα πλην ΔΗΣΥ ζητούν την παραίτηση του Ρίκκου. Το ΕΥΡΩΚΟ ζήτησε την παραίτηση και του Ρίκκου και του Γενικού Εισαγγελέα...

Χθες ο Ρίκκος θα έδινε συνέντευξη τύπου για να ανακοινώσει τη θέση του στις νέες κατηγορίες αλλά τελικά περιορίστηκε σε επιστολή προς τον Γιαννάκη Ομήρου για να εγγράψει θέμα στη Βουλή για την διαδικασία που ακολούθησε ο Γενικός Εισαγγελέας.

Στη δήλωσή του ο Ρίκκος αναφέρεται και στο κατεστημένο αλλά και κύκλους του εξωτερικού που τον κυνηγούν και επιμένει πως δεν έχει καμιά σχέση με τα αδικήματα που του καταλογίζονται. Επιφυλάχθηκε δε να τοποθετηθεί στο δικαστήριο.

Απ' όσα ακούω οι συνεργάτες του Ρίκκου ετοιμάζουν βαρύ φάκελλο και στο δικαστήριο θα ακουστούν πολλά τα οποία θα απασχολήσουν για εβδομάδες τα ΜΜΕ... "Θα πρόκειται για την μάχη των μαχών και θα παιχθούν όλα για όλα" μου ανέφερε χθες νομικός ο οποίος γνωρίζει.

Απ' ότι μαθαίνω η υπόθεση Ρίκκου κατά Γενικού Εισαγγελέα θα εξεταστεί από το Ανώτατο στις 27 ή 28 Μαΐου. Σημειώνεται ότι στο Ανώτατο θα προηγηθεί η εξέταση της αίτησης του Γενικού Εισαγγελέα για απόλυση του Ρίκκου δύο ημέρες πριν, στις 25 Μαΐου... Το νομικό θρίλερ έχει ήδη αρχίσει με παράπλευρες συνέπειες. Δικηγορικά και άλλοι επαγγελματίες του κλάδου ήδη συνασπίζονται στις δύο αντιμαχόμενες πλευρές.

Μόνο στοιχήματα έμεινε να αρχίσουν...

Μπάχαλο έχει γίνει η προσπάθεια για οργάνωση στις ελεύθερες περιοχές μαζικής εκδήλωσης αλληλεγγύης στο ζεύγος των Τουρκοκυπρίων Koray Basogrultmaci και Cinel Senem Sunel οι οποίοι δικάζονται στα κατεχόμενα για ανάρτηση της κυπριακής σημαίας.

Η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για σήμερα στο Λήδρα Πάλας αλλά εκφράζονται έντοντες απόψεις για τους υποστηριχτές της προσπάθειας. Όπως φαίνεται από την ανακοίνωση που κοινοποιήθηκε, είναι όλοι του λεγόμενου απορριπτικού μετώπου με τον Ζαχαρία Κουλία να φιγουράρει ως το μοναδικό άτομο που αναφέρεται ονομαστικά.

Η πρώτη προσπάθεια του Κουλία να στηρίξει τουρκοκύπριους μάλλον έχει ενοχλήσει κάποιους που αντέδρασαν αρνούμενοι τη συμμετοχή τους...

Ούτε το ΑΚΕΛ ούτε ο ΔΗΣΥ δέχθηκαν να μπουν στη λίστα των υποστηριχτών.

Οι διοργανωτές πάντως επιμένουν πως στην εκδήλωση δεν θα υπάρχουν κομματικά λάβαρα.

Πολλαπλές αναγνώσεις είχε το tweet του Νίκαρου για τον τελικό κυπέλλου: “Καλή επιτυχία σε ΑΠΟΕΛ και ΑΕΛ. Ευχή μου για έναν αθλητοπρεπή και ωραίο τελικό κυπέλλου”.

"Πώς μπορεί κάποιος να εύχεται καλή επιτυχία και στους δύο μονομάχους αφού νομοτελιακά ένας θα είναι ο νικητής" μου ανέφερε αθλητικός παράγων, χθες. "Δεν θα μπορούσε να το κάνει άλλος εκτός από πολιτικό ίσως και από δικηγόρο" συμπλήρωσε, καταλήγοντας πως δεν είναι τυχαίο που ο Νίκαρος συγκεντρώνει και τις δύο ιδιότητες. "Μετά από αυτό το tweet νιώθω πιο ασφαλής για τις διαπραγματεύσεις που κάνει για το Κυπριακό" κατέληξε...

Όπως διαβάζω στα ελληνικά ΜΜΕ, 30 Έλληνες αποφάσισαν να δωρίσουν -μετά θάνατον- στην επιστήμη τον εγκέφαλο τους. Εύχομαι και οι Κύπριοι πολιτικοί να αντιληφθούν την πρόκληση της ιστορίας και της βιολογίας και να αρχίσουν να δωρίζουν τους εγκεφάλους τους στην επιστήμη σωρηδόν. Έχουμε τόσους πολλούς που θα μπορούσαν να παραχωρηθούν και να εξεταστούν κατά προτεραιότητα!

Τα επιστημονικά αποτελέσματα στους εγκεφάλους Κυπρίων πολιτικών ενδέχεται να είναι και η μόνη ελπίδα για διορθωτικές κινήσεις στο μέλλον, για τον ταλαίπωρο, "ευκολόπιστο και πάντα προδομένο" λαό μας.

----------------------------------------

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση