ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Που θα κάτσουν για καφέ και παγωτό Νίκαρος-Ακιντζί;

= ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΜΑΪΟΥ 2015

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί το πρόγραμμα της συνάντησης Νίκαρου - Ακιντζί ενώ εντείνονταν χθες οι φήμες ότι η βόλτα στη Λήδρας τόσο στην ελεύθερη πλευρά όσο και στη κατεχόμενη θα συνοδευτεί από καφεδάκι και... παγωτό!

Πληροφορούμαι ότι συζητείται το σενάριο ο Νίκαρος και ο Ακιντζί στην "κοινωνική" τους συνάντηση, το ερχόμενο Σάββατο, να κάνουν στάση σε συγκεκριμένα σημεία στη Λήδρας τόσο στο ελεύθερο μέρος της οδού όσο και στο κατεχόμενο. Θα συνομιλήσουν με κόσμο που θα βρίσκεται εκείνη την ώρα στην περιοχή και θα "πάρουν κάτι" είτε αυτό θα είναι καφές, είτε παγωτό, είτε "έστω μια λεμονάδα"...

Αναμένεται ότι θα φάνε ή θα πιουν κάτι τόσο στις ελεύθερες όσο και στις κατεχόμενες περιοχές. Το πρόγραμμα θα ξεκαθαρίσει σήμερα και θα δοθεί στην δημοσιότητα ταυτόχρονα από τα γραφεία του Νίκαρου και του Ακιντζί.

Προς το παρόν ο Νίκαρος πίνει καφέ στη Ρίγα με τον Γιούνγκερ από τον οποίο θα ζητήσει αποφασιστική και ουσιαστική παρέμβαση της ΕΕ στις συνομιλίες. Ένα και μοναδικό το αίτημα: προσαρμογή της λύσης στο ευρωπαϊκό κεκτημένο, "κάτι που συμφέρει πρωτίστως στην Ευρώπη", όπως θα πει ξανά ο Νίκαρος στον Γιούνγκερ.

Οι επαφές Νίκαρου - Γιούνκερ θα έχουν όμως ένα πιο άμεσο και χειροπιαστό στόχο: Την επισημοποίηση της καθόδου του Γιούνκερ στη Λευκωσία. Αναμένεται ότι η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά την επίσημη έναρξη των συνομιλιών Νίκαρου - Ακιντζί.

Ο Γιούνκερ φαίνεται να έχει πειστεί ότι η συμμετοχή της ΕΕ στις συνομιλίες είναι πια αποδεχτή και από τους Τουρκοκύπριους, αφού αυτά τα μηνύματα στέλνει και ο Ακιντζί (σε αντίθεση με τον μουλαρωμένο επί του θέματος Έρογλου).

Δεν αποκλείεται κατά την επίσκεψη του στην Κύπρο να έχει κοινή συνάντηση με Νίκαρο - Ακιντζί, αν και το θέμα αυτό αναμένεται να ξεκαθαρίσει από την πλευρά των Τούρκων...

Εμφύλιος έχει ξεσπάσει στον ΔΗΣΥ με αφορμή τα αμπελοπούλια! Όπως ακούω ο βουλευτής ΔΗΣΥ Αμμοχώστου Ευγένιος Χαμπουλλάς μπορεί με την στάση του στο θέμα των αμπελοπουλιών να συνάσπισε γύρω του αρκετούς ψηφοφόρους, μανιώδεις κυνηγούς, δημιούργησε όμως ρήγμα μεταξύ της τοπικής ομάδας του ΔΗΣΥ. Οι ελάχιστοι που διαφωνούν με την θέση της Κυβέρνησης για νομιμοποίηση του κυνηγίου των αμπελοπουλιών φοβούνται να εκδηλωθούν λόγω των αντιδράσεων των ψηφοφόρων. Από την άλλη οι υποστηρικτές της κυβερνητικής θέσης αφρίζουν με την πρωτοβουλία Χαμπουλλά που τον έκανε σε χρόνο dt σε πρόσωπο των ημερών και άνοιξε δυναμικά την προεκλογική του εκστρατεία...

Σε ότι αφορά τους οικολόγους, όχι του κ. Περδίκη, τους υπόλοιπους ανένταχτους ή ενταγμένους σε άλλα κόμματα, περιλαμβανομένου του ΔΗΣΥ, ακούω ότι ετοιμάζουν σύντομα κινητοποιήσεις. Στόχος να μην προχωρήσει η κυβερνητική θέση για νομιμοποίηση του κυνηγίου των αμεπλοπουλιών. Οι κινητοποιήσεις μάλιστα θα λάβουν και διεθνή χαρακτήρα.

Ο Χαμπουλάς που δηλώνει περήφανος φαν του κυνηγετικού σπορ, τρίβει τα χέρια του! Συναγερμικός πολιτικός διαδίδει ότι "έχει αρχίσει να μετράει τους ψήφους που κέρδισε τις τελευταίες εβδομάδες όπως μετράνε οι κυνηγοί τα αμπελοπούλια"!

ΕΡΩΤΗΣΗ: Αληθεύει ότι στην έδρα της Ευρώπης παραμονεύει ένας μικρός εμφύλιος με πρωταγωνιστές Κύπριους του ίδιου μάλιστα πολιτικού χώρου και ενδεχομένως πολύ σύντομα να ξεσπάσει; Αφορμή η συζήτηση για την έκθεση προόδου της Τουρκίας σε σχέση με την Κύπρο...

----------------------------------------

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση