ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Ο πρώτος αφορισμός του Πιτσιλλίδη ήταν άλλος...

= ΤΡΙΤΗ 06 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

«Ταπείνωση και μετάνοια» ζητά ο Αρχιεπίσκοπος από τον Ανδρέα Πιτσιλλίδη για να αρθεί ο αφορισμός. Δηλώνει, ακόμη, πως ό,τι κάνει η Εκκλησία το κάνει από αγάπη και ζητά από τον σταρ θεολόγο να επιστρέψει στον δρόμο της Εκκλησίας και του Θεού.

Ο θεολόγος, μάλλον, ακολουθεί πεισματικά τον προσωπικό του δρόμο, τον οποίο ακολουθεί σταθερά τα τελευταία χρόνια. Όπως ο ίδιος δήλωσε, ο δρόμος αυτός ενδέχεται να τον οδηγήσει ακόμη και στον Οικουμενικό Πατριάρχη, αφού δεν βλέπει να έχει άλλες επιλογές για να απαντήσει στον αφορισμό.

Μια πηγή μου, πάντως, μου λέει ότι ο Πιτσιλλίδης δεν εξετάζει μόνο τους εκκλησιαστικούς, αλλά και τους πολιτικούς δρόμους που ανοίγονται μπροστά του. Ούτως ή άλλως είχε εξαρχής μπερδέψει τα δρομολόγια... Σύμφωνα, λοιπόν, με την πηγή μου, εκτός από τις κινήσεις για να αναζητήσει πολιτική στήριξη προς διάφορα άτομα (κυρίως ευρωβουλευτές, πρώην συναδέλφους του), αλλά και πολιτικά κόμματα, οδεύει και προς την Ευρώπη, από την οποία αναμένει ότι θα έχει σύντομα κάποια στήριξη...

Πάντως, ο ίδιος έχει παραπονεθεί για τη σιωπή από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που «είτε τον αγνόησαν είτε συνειδητά αρνούνται να στηρίξουν το δικαίωμά του να λέει ελεύθερα την άποψή του».

Οι μέχρι στιγμής εισπράξεις του, πάντως, είναι από το ΑΚΕΛ και τον ευρωβουλευτή Τάκη Χατζηγεωργίου, ενώ ο ίδιος θεωρεί «χλιαρή έως ανύπαρκτη την αντίδραση από τον ΔΗΣΥ», σύμφωνα με την πηγή μου. Πάντως πηγή μου από το κυβερνών κόμμα μου έχει δηλώσει ότι «ο Φούλης έχει προ πολλού αφορίσει τον Πιτσιλλίδη, πολύ πιο πριν από τότε που ο θεολόγος οργάνωσε διάσκεψη τύπου-μομφή προς τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ, μιλώντας για κακοδιαχείριση και για στοιχεία που είχε, τα οποία ποτέ δεν δημοσιοποίησε».

Όπως πρόσθεσε η πηγή μου: «Γνωρίζει ο Πιτσιλλίδης πως ο πρώτος αφορισμός ήρθε από τον ΔΗΣΥ και ήταν απάντηση στη δική του προκλητικότητα, οπότε έχει επίγνωση ότι δεν μπορεί να ελπίζει σε πολλά...»

Άλλη πηγή μου υποστηρίζει πως στο βάθος του αφορισμού, όσοι μπορούν να διαβάζουν πίσω από τις λέξεις, διακρίνουν τις υποψηφιότητες για τις επερχόμενες βουλευτικές...

Ιεράρχης σε ψηλό πόστο της ιεραρχίας της Κύπρου, με τον οποίο συζήτησα το θέμα, υποστηρίζει ότι ο «νεαρός θεολόγος πιάστηκε πολλές φορές να ψεύδεται ή να αναφέρεται σε μια "δική του" πραγματικότητα αντί στην υπάρχουσα». Όπως είπε, «ο Πιτσιλλίδης επανειλημμένα εξήγγειλε ότι κατέχει στοιχεία-φωτιά κατά Συνοδικών και θα τα παρουσίαζε, σκανδαλίζοντας τον κόσμο, κάτι που ποτέ δεν έπραξε. Τώρα μας λέει ότι κάποιοι διαφωνούν με την ποινή που του επιβλήθηκε, χωρίς να τους κατονομάζει...».

«Δυστυχώς, έπαθε σαν τον βοσκό τον ψεύτη», είπε, σημειώνοντας και τη σημειολογία των ημερών: «Είναι θλιβερές, βέβαια, οι εξελίξεις, ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες που εξαγγέλθηκε στην Κύπρο το συνέδριο για την καταπολέμηση της θρησκευτικής βίας. Το συνέδριο διοργανώνει ο ΟΗΕ στις 7 και 8 Οκτωβρίου, με τη συμμετοχή θρησκευτικών ηγετών και νομοθετών για τα ανθρώπινα δικαιώματα από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική».

Έψαξα λίγο το θέμα και βρήκα μια δήλωση του ειδικού εισηγητή των Ηνωμένων Εθνών για την ελευθερία της θρησκείας και της πίστης Χάινερ Μπίλεφελντ, ο οποίος θα παρευρεθεί στο συνέδριο. Όπως δήλωσε: «Η επικοινωνία βοηθάει να υπερπηδηθούν οι προκαταλήψεις, εμποδίζει τα αρνητικά στερεότυπα και κτίζει ή ανοικοδομεί την εμπιστοσύνη στις κοινωνίες».

Η απορία της ημέρας: Θα πάρει τελικά το όπλο του ο υπουργός Συγκοινωνιών Μάριος Δημητριάδης και θα καθαρίσει το λιμάνι Λεμεσού σήμερα το πρωί, εάν δεν «μετανοήσουν» οι 62 του λιμανιού;

Τι αριθμός κι αυτός (62), από τον καιρό του πραξικοπήματος μας ταλαιπωρεί...

----------------------------------------

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση