ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Η μόνη αποτελεσματική θεραπεία για τον Πιτσιλλίδη

= ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Ο9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Ο Ανδρέας Πιτσιλλίδης έγινε (ξανά) πρόσωπο των ημερών, μετά τον αφορισμό του από την Συνοδική Επιτροπή. Πολλά έχουν γραφτεί και θα γραφτούν για τον νεαρό θεολόγο που συνεπαίρνει τα πλήθη και εκνευρίζει τον Αρχιεπίσκοπο, τα μέλη της Ιεράς Συνόδου αλλά και τους συναδέλφους του θεολόγους.

Η αμφιλεγόμενη δημόσια παρουσία του Ανδρέα Πιτσιλλίδη στην κυπριακή κοινωνία πέρασε από αρκετά στάδια: Την δραστηριοποίησή του στο Μετόχι του Κύκκου όπου - ανέπτυξε σημαντική παρασκηνιακή δράση ακόμα και κατά τη διάρκεια των αρχιεπισκοπικών εκλογών, τη συμμετοχή του στην Βουλή των αντιπροσώπων ως βουλευτής του ΔΗΣΥ και Γραμματέας της Βουλής και βεβαίως ως Ευρωβουλευτής σε μια θητεία η οποία αν και πολλά υποσχόμενη ολοκληρώθηκε νωρίς.

Ωστόσο η πιο ουσιαστική δημόσια παρουσία του έγινε και γινόταν μέχρι πρόσφατα μέσω τηλεοπτικών εκπομπών - όχι του ΜΕΓΚΑ.

Η φλύαρη και σε ψηλούς τόνους τηλεοπτική του παρουσία είναι που ξεσήκωσε την Ιερά Σύνοδο η οποία τον αφόρισε τελικά για τις "κακοδοξίες, τις εσκεμμένες παρερμηνείες, το χλευαστικό τρόπο αναφοράς στην πίστη, στα ήθη και στις παραδόσεις και για την αήθη συμπεριφορά του απέναντι σ' αυτή και την Ιερά Σύνοδο". Η αποκοπή του Πιτσιλλίδη από το σώμα της Εκκλησίας, σύμφωνα με την απόφαση, ισχύει μέχρις ότου αυτός ανανήψει, αποκηρύξει τις πλάνες και τις κακοδοξίες του και ζητήσει το έλεος του Θεού (όχι του Αρχιεπισκόπου όπως γράφτηκε).

Μετά τον αφορισμό του ο Πιτσιλλίδης διακήρυξε ότι νιώθει ντροπή που είναι χριστιανός της εκκλησίας της Κύπρου, υποβιβάζοντας το εκκλησίασμα στα μέτρα εκείνων που αφοριστικά επικρίνει ότι τον αφόρισαν...

Δήλωσε πάραυτα ότι θα αποταθεί για έφεση και ότι θα φθάσει μέχρι και τον Οικουμενικό Πατριάρχη προκειμένου να δικαιωθεί.

Θεολόγος με τον οποίο συζήτησα το θέμα, μου υπενθύμισε ότι ο Πιτσιλλίδης επανειλημμένα επέκρινε τους Συνοδικούς και έμμεσα τους απείλησε ότι γνωρίζει σκάνδαλα στα οποία εμπλέκονται και τα οποία άφηνε να εννοηθεί ότι θα έβγαζε στη δημοσιότητα εάν τον προκαλούσαν.

Μου υπέδειξε ότι οι αναφορές του κάθε άλλο παρά σε θεολόγο παραπέμπουν αφού η πρακτική του "κάποιες φορές είναι χειρότερη και από αυτές που χρησιμοποιούν οι πολιτικοί" και διερωτήθηκε γιατί δεν έβγαλε ποτέ στην επιφάνεια τα σκάνδαλα των συνοδικών για τα οποία μίλησε.

Μου θύμισε ακόμη ότι για σκάνδαλα και κακοδιαχείριση κατήγγειλε και τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ (ο οποίος σύμφωνα πάντα με δική του ομολογία, τον θέλει στο ψηφοδέλτιο του κόμματος...) χωρίς ωστόσο να δώσει γι' αυτές του τις καταγγελίες ούτε ένα στοιχείο.

Ο θεολόγος μου υπέδειξε ότι ο Πιτσιλλίδης μίλησε επανειλημμένα μέσα από τον λογαριασμό του στο facebook με την γλώσσα των γηπέδων επενδύοντας στον λαό του ΑΠΟΕΛ και μάλιστα με εκφράσεις οπαδού... ακόμα και όταν διαχώριζε τη θέση του...

Τέλος μου υπέδειξε ότι η θεραπεία που οι συνοδικοί ψάχνουν τόσα χρόνια για το φαινόμενο Πιτσιλλίδης είναι πολύ πιο κοντά τους απ' όσο φαντάζονται και δεν χρειαζόταν να καταφύγουν στον αφορισμό. Όπως λακωνικά μου είπε: "Ας του έδιναν μια καθημερινή εκπομπή στο ΜΕΓΚΑ και όλα θα λύνονταν."

----------------------------------------

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση