ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Η υποψηφιότητα του Άντρου και οι πρεσβείες του Πρίγκιπα

= ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Μπορεί οι περισσότεροι πολιτικοί αρχηγοί να λένε πως εκείνο που τους ενδιαφέρει δεν είναι οι προεδρικές εκλογές, αλλά η επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό. Όπως όμως καλά πληροφορούμαι τόσο στην Πινδάρου, όσο και στην Εζεκία Παπαϊωάννου οι συζητήσεις για τον προεκλογικό δίνουν και παίρνουν. Το ίδιο και η επεξεργασία σεναρίων...

Η Μάνταμ του Φούλη με ενημέρωσε χθες ότι ο Φούλης και να θέλει να μην ασχοληθεί κάποιοι δεν τον αφήνουν ν’ αγιάσει...
“ Όπου κυκλοφορήσεις ακούς να μιλάνε για τις προεδρικές και τις αποφάσεις που θα λάβουν τα κόμματα του Ενδιάμεσου και κατά πόσον το ΑΚΕΛ θα πορευτεί μόνο του” μου είπε, υποστηρίζοντας πως “ο Φούλης πάντως τα καταφέρνει μια χαρά να μην τοποθετείται δημόσια για τις εκλογές παρά τις προκλήσεις και από δημοσιογράφους και από πολιτικούς.

Τον άκουσα μάλιστα να λέει ότι είναι αποφασισμένος να κρατήσει αυτή τη στάση για καιρό ακόμα, αφού θεωρεί ότι είναι η μόνη που βοηθάει το κόμμα”, κατέληξε.

Στο κόμμα του λαού τα πράγματα είναι σαφώς πιο έντονα, αφού το ΑΚΕΛ δεν έχει υποψήφιο όπως συμβαίνει με τον Συναγερμό. Η κυρία Γιαννούλλα που ακούει όλα όσα κυκλοφορούν στους διαδρόμους της Εζεκία Παπαϊωάννου και ακόμη περισσότερα, μου είπε ότι πρόσφατα υπήρξε έντονη συζήτηση μεταξύ τριών στελεχών για το ενδεχόμενο να στηριχθεί ο Γιώργος Λιλλήκας. Όπως μου είπε το ένα στέλεχος υποστήριξε ότι ο Λιλλήκας θα ήταν μια καλή επιλογή, “αφού έχει χαμηλό δημόσιο προφίλ σε σχέση με τον Νικόλα και την Ελένη, έχει κάπως διαφοροποιηθεί από τις δικές τους θέσεις, και είναι παιδί του ΑΚΕΛ”.

Ένα από τα στελέχη προέβλεψε πως δεν υπάρχει περίπτωση να πειστούν οι ψηφοφόροι του κόμματος να στηρίξουν κάποιον που είναι εναντίον της ΔΔΟ και τον οποίο μέχρι πρόσφατα τους τον σερβίραμε ως αντίπαλο” .Με την ίδια θέση ταυτίστηκε και το τρίτο στέλεχος λέγοντας πως παρά την ανοχή που δείχνουν κάποιοι
προς τον Λιλλήκα “μια πιθανή επιλογή του από το ΑΚΕΛ είναι παντελώς άκυρη. Καλύτερα να πάμε με τον Άντρο ακόμα κι αν πατώσουμε”, φέρεται να είπε.

Η κυρία Γιαννούλλα πάντως με πληροφόρησε πως ο κύριος Άντρος τελευταία συζητά το ενδεχόμενο να είναι και ο ίδιος υποψήφιος. “Τουλάχιστον για τον πρώτο γύρο θα είναι μια λύση που θα βγάλει το ΑΚΕΛ από τη δύσκολη θέση” είναι ένα επιχείρημα που ακούγεται όλο και περισσότερο στην Εζεκία Παπαϊωάννου με εμπνευστές από το περιβάλλον του Άντρου, όπως μου είπε...

Με πληροφόρησε ακόμα πως το κόμμα αναμένει τα αποτελέσματα δημοσκοπήσεων και άλλων ερευνών στη βάση του κόμματος για να διαμορφώσει άποψη “υπέρ του Άντρου”...

Στα κόμματα του Ενδιάμεσου επικρατεί κατάσταση... χάους. Όχι μόνο δεν έχουν προχωρήσει τα πράγματα προς την οδό της συνεννόησης και της συνένωσης δυνάμεων, αντιθέτως οι αντιθέσεις έχουν τονιστεί περισσότερο με την επιμονή και του Λιλλήκα και του Πρίγκιπα Νικόλαου και της Ελένης Θεοχάρους να πάρουν το... χρίσμα.

Πηγή μου από την πριγκιπική αυλή με πληροφόρησε ότι ο Πρίγκιπας προσπαθεί σκληρά να πειστεί (ακόμα και να πιεστεί) ο Λιλλήκας να αποσυρθεί “με μια γενναία ανταποδοτική πρόταση με μεγάλο πολιτικό όφελος”. “Αν την Παρασκευή καταφέρει να πείσει την Ελένη να αποσυρθεί η δουλειά θα είναι σαφώς πιο εύκολη αφού και η πίεση προς τον Λιλλήκα θα είναι πια έντονη και αποτελεσματική.

Μια φήμη που προέρχεται από την Αλληλεγγύη προβλέπει πως αν όλα πάνε καλά στο ραντεβού της Ελένης με τον Νικόλα δεν αποκλείεται ακόμα και σύσκεψη κορυφής των πέντε του Ενδιάμεσου “για συζήτηση και καθορισμό των εξελίξεων”.

Άλλη πηγή μου στην πριγκιπική αυλή με πληροφόρησε πως ο Πρίγκιπας άρχισε συντονισμένη δουλειά. “ Όχι μόνο μεταξύ στελεχών αλά και στη βάση του Ενδιάμεσου με... ενδιάμεσες αποστολές “πρεσβευτών” του, όχι μόνο σε πολιτικό αλλά και ανθρωπιστικό επίπεδο” μου είπε.

“Μια προσπάθεια που σχολιάστηκε ήπια μεν αλλά αρνητικά από το περιβάλλον του Λιλλήκα” όπως συμπλήρωσε...

ΚΟΥΪΖ: Ποιος βουλευτής εκτός Λευκωσίας δεν θέλει με τίποτα να συζητηθεί το θέμα των επιδομάτων που λαμβάνουν οι βουλευτές; Ιδιαίτερα για τα επιδόματα οδοιπορικών και κοινοβουλευτικών συνεργατών;

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση