ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Η νέα πενταμερής, οι μετοχές Οδυσσέα και μια ταχυκαρδία

= ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Μεγάλη συζήτηση βρίσκεται σε εξέλιξη για την νέα "πενταμερή". Όχι για την γνωστή πενταμερή της Γενεύης αλλά για την τοπική πενταμερή, των ηγετών του Ενδιάμεσου. Στέλεχος της Αλληλεγγύης ακούστηκε χθες να λέει πως "οι συζητήσεις έχουν φθάσει σε τέτοιο επίπεδο που ίσως μια συνάντηση και των πέντε αρχηγών των κομμάτων του πατριωτικού χώρου να λύσει τα προβλήματα ή τουλάχιστον να τα περιορίσει". 
Όπως μαθαίνω τα κόμματα του Ενδιάμεσου συνεχίζουν τις μεταξύ τους επαφές σε διμερές επίπεδο και δεν αποκλείεται σύντομα να ανακοινωθεί και η πενταμερής. 
Ο πρίγκιπας Νικόλαος με αντιπροσωπεία του ΔΗΚΟ θα μεταβεί σήμερα στα γραφεία των Οικολόγων και ολοκληρώνει ουσιαστικά τις σημαντικές επαφές που είχε προγραμματίσει. 
Όπως μου ανέφερε στέλεχος του ΔΗΚΟ η κατάσταση θα αξιολογηθεί άμεσα "μπορεί και το Σαββατοκύριακο και θα ληφθούν αποφάσεις".
 
 
"Να μην είμαστε σίγουροι ότι το κλιμάκιο της Τρόικα που βρίσκεται στην Κύπρο αυτές τις μέρες θα δικαιώσει τις προβλέψεις του Χάρη και της κυβέρνησης" ανέφερε χθες προκαλώντας μια μικρή ανησυχία στέλεχος κόμματος. 
Το στέλεχος που μιλούσε σε κομματικά στελέχη εξήγησε πως το ξεσκόνισμα και η έρευνα που κάνει η Τρόικα αφήνει αρκετά ερωτηματικά για τις προθέσεις της. "Είναι κάτι που σύντομα θα αποκαλυφθεί αφού αυτοί δεν κρύβονται και το μόνο που ζητούν είναι η σιγουριά ότι όλα προχωρούν βάσει των προβλέψεων τους" σημείωσε. Η προσωπική του άποψη πάντως είναι πως το πόρισμα του κλιμακίου θα δώσει νέα τροφή στον προεκλογικό και ότι κάποιοι το "αναμένουν ως ευκαιρία"...
 

Δύο υπουργοί τις τελευταίες ημέρες υπέδειξαν την ουσιαστική συνεργασία που έχουν τα υπουργεία τους με τον Οδυσσέα-Τσακ Νόρις, τον Γενικό Ελεγκτή που ο υπουργός-μικρός ήρωας θεωρεί ψυχωτικό.

"Ούτε βαλτοί να ήσαν οι υπουργοί και οι λειτουργοί τους έμπλεξαν το εγκώμιο του Οδυσσέα προκαλώντας ταχυκαρδία στον Χάσικο" μου ανέφερε βουλευτής, αφού στην Βουλή έγιναν οι... παραδοχές.

Σύμφωνα με τον βουλευτή η κόντρα που προκάλεσε ο υπουργός-μικρός ήρωας με τον Οδυσσέα-Τσακ Νόρις έχει ανέλπιστα εκτοξεύσει τις μετοχές του τελευταίου "τουλάχιστον μεταξύ των βουλευτών που συνειδητά πια επιλέγουν να προστατεύσουν και τον άνθρωπο αλλά και τον θεσμό που δέχεται μια άνευ προηγουμένου επίθεση από τον... ασυμβίβαστο" όπως μου είπε.

 
Στο αίθριο της Βουλής συνάδελφος άκουσε διάλογο μεταξύ βουλευτή και πολιτών για τις αμαρτίες του ΤΕΠΑΚ και μου τον μετέφερε. 
Όπως μου είπε το κυρίαρχο ερώτημα είναι πως αν υπήρξαν ατασθαλίες κάποιοι πρέπει να τις έκαναν και δεν πρέπει μόνο να τίθενται τα ερωτήματα αλλά να ξεκαθαρίζουν. "Κάποιοι πανεπιστημιακοί διαμαρτύρονται ότι επανέρχονται τα σκάνδαλα του ΤΕΠΑΚ που συνέβησαν στα προηγούμενα χρόνια. Θα πρέπει να αντιληφθούν πως αν δεν απονεμηθεί δικαιοσύνη και δεν ικανοποιηθεί στην πράξη η ανάγκη για επανόρθωση δεν πρόκειται να φύγει η τάτσα από το ΤΕΠΑΚ" μου είπε πως ανέφερε πολίτης στον Βουλευτή. Έθεσε μάλιστα και συγκεκριμένο ερώτημα: "Δεν υπάρχουν υπεύθυνοι για το φαγοπότι; Δεν τους βλέπουμε ή δεν θέλουμε να τους δούμε; Δεν γνωρίζουν κάποιοι ότι στην Λεμεσό είναι κοινό μυστικό πως κάποιοι που ζούσαν στην φτώχεια βρέθηκαν ξαφνικά με λιμουζίνες και ακίνητα και συζητούνται ακόμα και στο ίδιο τους το κόμμα; 
 

 

--------------------------------------  

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρηξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.    

 
 
 
ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση