ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:00
 

#PoliticsBlog Τα καμώματα Χριστόφια και τα νεύρα των ΑΚΕΛιστών

= ΤΡΙΤΗ 23 ΜΑΪΟΥ 2017

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Η θεαματική αποχώρηση του αγκρισμένου Δημήτρη Χριστόφια από το χθεσινό γύρο του survivor (σόρι του Εθνικού Συμβουλίου ήθελα να γράψω) επιβεβαιώνει τη σοβαρότητα της μερίδας της πολιτικής ηγεσίας και την πραγματική της έγνοια πως πάνω απ' όλα βάζει τη λύση του Κυπριακού. 

ΑΚΕΛικό στέλεχος που τα πήρε στο κρανίο "από το νέο ρεζιλίκι του Χριστόφια" έλεγε πως τα ανέκδοτα που γράφονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τον "κατσούφη" ξεπέρασαν κατά πολύ όσα λέγονταν και γράφονταν για τον Σπύρο Κυπριανού. "Είπαμε να τον περιορίσουν. Δεν μας ακούνε. Με τέτοιο στέλεχος τι τους θέλουμε τους πολιτικούς εχθρούς;" διερωτήθηκε. 

Από την κυρία Γιαννούλλα, η οποία ακούει όλα όσα ψιθυρίζονται στους διαδρόμους του ΑΚΕΛ και ακόμη περισσότερα, άκουσα ότι χθες η αποχώρηση του τέως ήταν το κύριο θέμα συζήτησης στους αγαπημένους της διαδρόμους. 

Όπως μου ανέφερε, νεαρό στέλεχος του κόμματος του λαού υποστήριξε πως "αν ο Αναστασιάδης έβαλε φουστανέλα, ο Χριστόφιας έβαλε την βράκα, έφυγε από το Εθνικό Συμβούλιο και τα έκανε όλα μαντάρα. Μόνο η μαγκούρα του βοσκού του έλειπε". Και προχώρησε και σε μια ακόμα διαπίστωση: "Μετά από τέτοιες παιδικές αντιδράσεις υπάρχει κανένας που πιστεύει ότι για το ΑΚΕΛ δεν ήταν κομματικός ο διορισμός του Ανδρέα Κυριάκου;"

Σύμφωνα με την κυρία Γιαννούλλα, οι αντιδράσεις για τα καμώματα Χριστόφια ήσαν έντονες και από τον ίδιο τον κύριο Άντρο. Δεν είναι τυχαίο που το επίσημο ΑΚΕΛ δεν στήριξε τον Χριστόφια. Μάλιστα ο Άντρος φέρεται να μίλησε "για αψυχολόγητη ενέργεια που έστρεψε σε λανθασμένους στόχους τα φώτα της δημοσιότητας". 

Παρ' όλα αυτά οι συζητήσεις του ΑΚΕΛ για αντιμετώπιση του Αναστασιάδη, ως υποψήφιου για τις προεδρικές, συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς. "Ο Άντρος Κυπριανού ξεκαθάρισε με τα μηνύματα που στέλνει στον Αναστασιάδη και καθημερινά αλλά και στο Εθνικό Συμβούλιο πως οι επιθέσεις του θα είναι ανελέητες. Όπως τον παλιό-καλό καιρό..." μου ανέφερε ΑΚΕΛικό στέλεχος. 

Σύμφωνα με τον ίδιο σήμερα θα συνεχιστεί επίσημα η συζήτηση για τον υποψήφιο του ΑΚΕΛ στο Πολιτικό Γραφείο παρά το ότι "φαίνεται πως η ηγεσία μάλλον έχει καταλήξει στην επιλογή Σπανού". Ωστόσο οι αντιδράσεις που υπάρχουν από μερίδα στελεχών για "άλλη μια επιλογή του Κεφαλαίου" όπως υποστηρίζουν φαίνεται να καθυστερεί κάπως την λήψη οριστικής απόφασης...

Παλαιός συνεργάτης του Αναστασιάδη σχολίασε ψες το διάγγελμά του με καθόλου θετικά σχόλια. Όπως υποστήριξε με αυτά που λέει επιβεβαιώνει και τον Νικόλα και τον Άντρο. "Από τη στιγμή που  η πρότασή του δεν μπορεί να πείσει τους δικούς μας διερωτάται κανείς πώς θα πείσει τον Ακιντζί και την Τουρκία" είπε διερωτώμενος: "Επιπλέον αφού εμφανίζεται ελαστικός στην τροποποίηση της πρότασής του όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά. Δεν αποκλείεται πια στις συνομιλίες να παίζονται όχι μόνο το μέλλον της Κύπρου αλλά και του ίδιου του Αναστασιάδη ως Προέδρου".

Και κατέληξε: "Πολλοί, υπό τις συνθήκες που έγινε το διάγγελμα του Αναστασιάδη, το χαρακτήρισαν ως διάγγελμα προς τους Συναγερμικούς. Γιατί μόνο αυτούς μπορεί πια να επηρεάσει και αν τα καταφέρει, να τους συσπειρώσει"... 

 


--------------------------------------  
 

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Και εγένετο Νέο Κύμα

«"Νέο Κύμα" με παλαιά ...τρωκτικά!!!»
Ai Em  |  10:16

Τα μυστήρια της συνάντησης του Τραμπ με τον Ερντογάν

«Δύο άθλιοι διοικούν τώρα τον κόσμο. »
ΑΚΑ  |  21:13

Επιτέθηκαν σε εθνοφρουρούς σε φυλάκιο της Ε.Φ στον Παχύαμμο

«Είναι φως φανάρι ότι η παρουσία παράνομων μεταναστών στην Κύπρο δεν είναι αναγκαία. Τα καταφέρνουμε ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  14:41

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X