ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:35
 

#PoliticsBlog Το κάστρο της ΕΔΕΚ και ο αδιαμφισβήτητος Σιζό

=ΤΡΙΤΗ 04 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Άνευ προηγουμένου είναι η κρίση που πλήττει την ΕΔΕΚ. Μια κρίση η οποία υποβόσκει για χρόνια και τώρα ξεχύνεται ορμητικά. Πρωτοκλασάτα στελέχη συμμετέχουν πια ενεργά κατά του Σιζό ενώ δεν αποκλείονται και νέες παραιτήσεις. Ο παραιτηθείς Βίκτωρας Κουντούρης κατήγγειλε ότι ακόμα και τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου μάθαιναν τις θέσεις της ΕΔΕΚ από τα ΜΜΕ αντί από το ίδιο το κόμμα.

Κατήγγειλε ακόμα ότι η αντίθετη άποψη στο κόμμα αντί να συζητείται τύγχανε ειρωνικής και χλευαστικής υποδοχής. Ο επίσης παραιτηθείς από την Κεντρική Επιτροπή Χρυσός Τουλούπης το είπε πιο... γλαφυρά και δεικτικά υποστηρίζοντας  ότι η συλλογικότητα μετατράπηκε σε σοφία του ενός… Δηλαδή του Σιζό!

Μέχρι σήμερα η λίστα των παραιτήσεων καταγράφει τρεις παραιτήσεις από το Πολιτικό Γραφείο και έξοδα από την Κεντρική Επιτροπή.
Αυτές ήταν οι πρόσφατες. Υπήρξαν και άλλες παλαιότερα ενώ μεταξύ των τελευταίων δύο βουλευτικών εκλογών η ΕΔΕΚ έχασε 15.000 ψήφους!

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση του ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδάκη που κάποιους ενόχλησε πολύ, πάρα πολύ ενώ άλλους τους χαροποίησε. Επίσημη απάντηση ωστόσο δεν δόθηκε...

Ο Παπαδάκης, μιλώντας στο Τρίτο του ΡΙΚ επιβεβαίωσε λίγο-πολύ ότι το κόμμα λειτουργεί όπως κάνει κέφι στον Σιζό. Ότι τα συλλογικά όργανα δεν συνέρχονται κανονικά και αποκάλυψε πως το φαινόμενο χρονολογείται αφού και ο ίδιος είχε θέσει θέμα μη θεσμικής λειτουργίας του κόμματος πριν ενάμιση χρόνο και μάλιστα στην Κεντρική Επιτροπή.

Αποκάλυψε μάλιστα ότι πέρασαν έξι μήνες για να συνέλθει η Κεντρική Επιτροπή και ότι οι τελευταίες δύο συνεδρίες της Κεντρικής Επιτροπής έγιναν για τις Ευρωεκλογές, χωρίς να συζητηθούν φλέγοντα θέματα όπως η κάθοδος της Λουτ και ο Συνεργατισμός. Το δε Πολιτικό Γραφείο, όπως είπε, έχει τρεις μήνες να συνεδριάσει σημειώνοντας πως: "Καμιά Εκτελεστική Γραμματεία δεν έχει την πολιτική αρμοδιότητα να υποκαθιστά το Πολιτικό Γραφείο ή την Κεντρική Επιτροπή".
Κάπως έτσι έμαθε και ο έξω (από το κάστρο της ΕΔΕΚ) κόσμος πως λειτουργεί το άλλοτε περήφανο κόμμα του Λυσσαρίδη.

Γνωστός ΕΔΕΚίτης μου έλεγε χθες ότι δύο υψηλόβαθμοι έχουν ήδη προειδοποιήσει πως και η δική τους υπομονή εξαντλείται και δεν αποκλείονται και νέες παραιτήσεις. Και διερωτήθηκε; " Πώς μπορεί ο Σιζόπουλος να κυκλοφορεί ανερυθρίαστα μετά τον ορυμαγδό σοβαρών επικρίσεων και να συναντάται με άλλους πολιτικούς για συνεργασίες (βλέπε Νικόλα) τη στιγμή που το κόμμα του καταρρέει;

Στην ερώτησή μου οως ούτε ο Κουντούρης, ούτε ο Παπαδάκης έθεσαν θέμα ηγεσίας ή αμφισβήτισης του Σιζό, η απάντησή του ήρθε αυθόρμητα, με ερώτηση: Μήπως γι' αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει η κατάσταση;

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Η τρίτη επιλογή της Λευκωσίας

«Εξαιρετικό το άρθρο σας. Μακάρι να το διαβάσουν οι σημερινές πολιτικές ηγεσίες του τόπου!»
Σάββας Σάββα  |  17:10

Όχημα αναποδογυρίστηκε στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας - Λεμεσού

«Καλό είναι να ελεγχούμε τις πηγές μας, πριν βάζουμε τις ειδήσεις. Δεν απεγκλωβίστηκε ο οδηγός, αλλά ...»
Κ  |  11:17

Αβέρωφ σε Άντρο: Δεν βρήκε μια καλή κουβέντα για τον τόπο του

«Όταν μιλούν οι απόφοιτοι της σχολής …Γκαίμπελς να έχετε και τα δυο αφτιά ανοικτά, …για να μπαίνουν οι ...»
Ai Em  |  10:23

Λακκοτρύπης: Προχωρά κανονικά η ανάπτυξη του Αφροδίτη

«Παίξε σωστό παιγνίδι υπουργέ .....»
ΑΚΑ  |  09:45

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X