ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Οι βομβαρδισμοί Παμπορίδη και τα γερμανικά του Κασουλίδη

= ΚΥΡΙΑΚΗ 06 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Οι βομβαρδισμοί επιλεγμένων στόχων στο υπουργείο Υγείας από τον ελεύθερο σκοπευτή Παμπορίδη, συνεχίζονται. Όπως μαθαίνω, ο υπουργός επιμένει να καθαρίσει το υπουργείο από όσους θεωρεί ότι δημιουργούν προβλήματα, εξυπηρετούν συμφέροντα τρίτων και καθυστερούν τη μεταρρύθμιση.

Άτομο που γνωρίζει πολλά, επιμένει πως ο υπουργός έχει πια «προσωποποιήσει τους στόχους του» και έχει «ξεκαθαρίσει» ποιοι από τις πρώτες ημέρες που ανέλαβε το υπουργείο λειτούργησαν και λειτουργούν ως βαποράκια προειδοποιήσεων και απειλών.

Η συνεργασία του πάντως με τον Τσακ Νόρις- Οδυσσέα και τον Κωστάκη φαίνεται να αποδίδει και ελπίζει ότι σύντομα θα έχει στα χέρια του νομικό «υπερόπλο» για να καθαρίσει τον «στάβλο»...

H μάνταμ του Φούλη με πληροφόρησε ότι ο μεγάλος αρχηγός έχει δώσει εντολές για άμεση και τεκμηριωμένη απάντηση σε όλες τις προκλήσεις και κατηγορίες που δέχεται ο ΔΗΣΥ.

Ο πιο καλός ο μαθητής του κόμματος, ο Τορναρίτης (όχι ο Χάρης) έκανε την προτροπή του αρχηγού πράξη και εκτόξευσε κατά του Άντρου Κυπριανού αντιστρέφοντας τα πυρά, για τους βουλευτές του που δεν προσέρχονται σε συνεδρίες Επιτροπών της Βουλής. Προ ημερών έγινε ολόκληρη συζήτηση, αφού από την απουσία βουλευτών του ΑΚΕΛ δεν πραγματοποιήθηκε συνεδρία της Ad Hoc επιτροπής για τις Κυπριακές Αερογραμμές.

Κι αυτό είναι μόνο η αρχή, απ' όσα ακούω...

Ο Άντρος, πάντως, δεν είπε τίποτα. Δημοσίως. Γιατί στο κόμμα είπε αρκετά. Και εξηγήσεις ζήτησε και ξεκάθαρες οδηγίες να μην «ξαναδωθούν αφορμές», έδωσε.

Η κ. Γιαννούλλα που γνωρίζει όσα λέγονται στους διαδρόμους της Εζεκία Παπαϊωάννου (και ακόμα περισσότερα) μου είπε πως ο κ. Άντρος τις τελευταίες ημέρες είναι λίγο ανήσυχος. Κάτι τον άκουσε να λέει για ποσοστά και έρευνες και να ζητεί από τη Μαρίνα να του διευκρινίσει ξανά και ξανά κάποια σημεία...

Σοβαρά παρατράγουδα παραλίγο να είχε το ΔΗΚΟ πριν και μετά την ανακοίνωση των 56 υποψηφίων για τις βουλευτικές.
Στέλεχος του κόμματος και υποψήφιος βουλευτής Λευκωσίας στη βιασύνη του να προλάβει την παρουσίαση από τον πρίγκιπα Νικόλαο παραλίγο να έχει δυστύχημα, κοντά στην πύλη Πάφου.

Μετά την παρουσίαση, η συζήτηση με συμμετοχή και γυναίκας παραλίγο να ξεφύγει επικίνδυνα... Οι ψυχραιμότεροι παρενέβησαν ώστε να τηρηθούν τα προσχήματα!

Πηγή μου από την Αθήνα με διαβεβαίωσε πως οι συνομιλίες Τσαβούσογλου - Κοτζιά για το Κυπριακό δεν ήσαν καθόλου επιφανειακές, ούτε... ευκαιριακές.

Είχαν και... βάθος και ουσία. Ο δε Νίκος Κοτζιάς φρόντισε από πριν να μιλήσει και με Κύπρο για να ξεκαθαρίσει πτυχές των προς συζήτηση θεμάτων...

Σ' αυτά μπήκε σαν σφήνα και το ενεργειακό με τον Τσαβούσογλου να θέτει «ξεκάθαρα αιτήματα» και να έχει μάλιστα δώσει και χρόνο για να λάβει απαντήσεις, σύμφωνα με την ορολογία που χρησιμοποίησε η διπλωματική μου πηγή...


Τη βεβαιότητα ότι η Βουλή θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, εκφράζει όπου σταθεί κι όπου βρεθεί, ο Σωκράτης Χάσικος.

Κάποιοι διερωτώνται πού στηρίζει τη σιγουριά του. Βουλευτής ανέφερε στη στήλη ότι ο ΥΠΕΣ έχει «δουλέψει πολύ» το όλο θέμα και είχε συζητήσεις και διαπραγματεύσεις με κόμματα που τον έπεισαν πως το νομοσχέδιο «περνά». Ο ίδιος μάλιστα θεωρεί πως «δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη περίοδος για να τεθεί ενώπιον της Βουλής»...

«Έχει κι αυτός κάτι από τη δεινότητα του Αβέρωφ να βρίσκει συγκλίσεις στα πιο απίθανα θέματα, στις πιο απίθανες στιγμές» ανέφερε προχθές σε συνομιλητές του, περήφανο συναγερμικό στέλεχος...

Διπλωματική γλώσσα χωρίς φτιασίδια χρησιμοποίησε ο Ιωάννης Κασουλίδης για να περιγράψει την πίεση που δέχθηκε πολύ πρόσφατα από πλευράς Γερμανών. Πιέσεις για να αποδεχθεί η Κύπρος άνοιγμα κεφαλαίων για την Τουρκία. Ο ίδιος, μάλιστα, δήλωσε δημόσια πως η απάντηση που έδωσε στους Γερμανούς ήταν «όχι». (Εβδομάδα του «όχι» πρέπει να ανακηρυχθεί η περασμένη εβδομάς!)

Μία πηγή μου στο ΥΠΕΞ μου ανέφερε ότι ο Ιωάννης ξεκαθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες πως τέτοιο θέμα δεν έπρεπε να τεθεί ενώπιόν του τη στιγμή που η Τουρκία δεν έχει δώσει ούτε στο ελάχιστο αυτά που όφειλε προς την Κύπρο. Όπως μου είπε η πηγή σε άπταιστα κυπριακά «έστειλε τους Γερμανούς πόσσω τους» και αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά. Σε άλλη μία τουλάχιστον περίπτωση, ο Ιωάννης χρησιμοποίησε με αμεσότητα, χωρίς περιστροφές τη γλώσσα της διπλωματίας και πέτυχε να ελαχιστοποιηθεί η γερμανική πίεση.

«Καμιά φορά και ο Γερμανός θέλει τον Κυπραίο του» ήταν το απόφθεγμα της ημέρας για την πηγή μου...

Από άλλη πηγή έμαθα ότι ο Κασουλίδης χρησιμοποίησε και πιο παλιά, την ίδια «κυπριακή» διπλωματική γλώσσα και για να αποκρούσει βρετανικές πιέσεις. Και τότε αποδείχθηκε το ίδιο αποτελεσματική!

ΚΟΥΪΖ: Σε ποιο κόμμα δύο κυρίες λίγο έμεινε να μαλλιοτραβηχτούν για την εύνοια του αρχηγού; Αληθεύει πως ο αρχηγός βολεύεται από την άγρια αυτή εξέλιξη; Τρίτο, ψύχραιμο πρόσωπο, καταβάλλει φιλότιμες προσπάθειες για να επέλθει η ηρεμία αλλά... εις μάτην...

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση