ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Η διάλυση της συναστρίας και η μάχη με τις… σύριγγες

= ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Χωρίς κανένα ενθουσιασμό έγινε και έληξε χθες η συνάντηση Νίκαρου-Μουσταφά. Όπως σας είχα γράψει οι δύο Λεμεσιανοί συνομιλητές είχαν μια πολύ σημαντική και ιδιαίτερη αποστολή κατά την χθεσινή, πρώτη συνάντηση μετά τη Γενεύη: να βρουν ένα σωσίβιο για τη διαδικασία των συνομιλιών και κυρίως για την ουσία. Ε… δεν το βρήκαν.

Όπως αναμενόταν ο Νίκαρος συνάντησε έναν Μουσταφά πλήρως εξαρτώμενο από την Άγκυρα, η οποία προτάσσει πια και τις τέσσερις ελευθερίες για τους Τούρκους πολίτες.

 

Όπως πληροφορήθηκα από πηγή μου που γνωρίζει τι λέγονται στις συνομιλίες, ο Νίκαρος έθεσε ξεκάθαρα το θέμα που προτάσσει η Τουρκία για να λάβει μια χλιαρή απάντηση από τον Μουσταφά. Μάλιστα του ξεκαθάρισε πως η τουρκική θέση επηρεάζει αρνητικά και τους ίδιους τους Τουρκοκυπρίους και δεν πρόκειται να γίνει δεκτή “ούτε από εμάς, ούτε από κανένα Ευρωπαίο”. Τον ενημέρωσε ακόμα ότι σήμερα στη Λισαβόνα θα ενημερώσει τους Ευρωπαίους ηγέτες για τη θέση της Λευκωσίας… Η πηγή μου, μου ανέφερε ότι ο Νίκαρος υπέβαλε στον Μουσταφά ότι θα πρέπει και οι Τουρκοκύπριοι να αντιληφθούν πως οι θέσεις της Τουρκίας πλήττουν τους ίδιους και να αντιδράσουν ανάλογα “εάν θέλουν μια λύση που να είναι λειτουργική και να έχει διάρκεια”...

Η αντίδραση του Μουσταφά φανέρωσε, σύμφωνα με την πηγή μου, όχι μόνο την δεδομένη εξάρτησή του από την Τουρκία αλλά και τον αιφνιδιασμό του από τις προτάσεις που προτάχθηκαν για πρώτη φορά στη Γενεύη και στο Μοντ Πελερέν…

 

Η πηγή μου, μου υπέδειξε πως η ενόχληση του Νίκαρου “ήταν εμφανής χθες ακόμη και στους αδαείς περί του Κυπριακού και του διαλόγου”. Η αντίδρασή του κατά του Έιντα είναι δηλωτική της κρίσης που υπάρχει ξεκάθαρα στις σχέσεις με τον χαμογελαστό αστρολόγο, ο οποίος “δεν νομιμοποιείται με τίποτα να παραγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία”. Πληροφορούμαι ότι σύντομα θα γίνει το διάβημα προς τον Έιντε αλλά και προς τον ίδιο τον Γκουτέρες, ενώ η αρχή θα γίνει από σήμερα με τις επαφές του Νίκαρου με τον Τσίπρα και άλλους ευρωπαίους ηγέτες στη Λισαβόνα.

“Δική μου εκτίμηση είναι πως η συναστρία του κυρίου Έιντε έχει χαλάσει εντελώς και η προσδοκούμενη σύνοδος των αστεριών παρουσιάζει εικόνα σκορπισμένης… διαδήλωσης” όπως μου ανέφερε κατά λέξη η πηγή μου.

 

Από δεύτερη, κομματική πηγή, ενημερώνομαι πως από κάποιες κομματικές ηγεσίες έχει ήδη δοθεί το πρόσταγμα για έναρξη άτυπου προεκλογικού για τις εκλογές του 2018.

Όπως υποστηρίζει η πηγή μου το πρώτο πεδίον της πρόωρης προεκλογικής μάχης δεν θα είναι το Κυπριακό αλλά το… ΓΕΣΥ. “Ο ιππότης Παμπορίδης έδωσε χθες την έναρξη της ενδοκομματικής αντιπαράθεσης με τους υψηλούς τόνους προς το ΑΚΕΛ, το οποίο κατηγόρησε ότι έφερε τον τόπο στο χείλος της καταστροφής. “Κι αυτό είναι ακόμη η αρχή της… αρχής” μου ανέφερε η πηγή μου σημειώνοντας πως “μπορεί η μάχη να αρχίζει με… σύριγγες θα συνεχίσει όμως με… πυραύλους. Ο Παμπορίδης δεν πρόκειται να χαριστεί σε κανέναν και θα το δείτε ακόμη και σήμερα!”...



--------------------------------------  


**Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.  

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση