ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:00
 

#PoliticsBlog Η γκρίζα ΚΙΣΑ, οι πληρωμένοι εθελοντές και η Μαύρου

= ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Η ΚΙΣΑ, η γνωστή μη κυβερνητική οργάνωση που θεωρεί πως μόνον αυτή μπορεί να προστατεύσει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες και ότι μόνο αυτή δικαιούται να νοιάζεται γι’ αυτούς θύμωσε πολύ που η κυβέρνηση αποφάσισε να λάβει μέτρα και να ζητήσει βοήθεια για διαχείριση των αυξημένων ροών προσφύγων στην Κύπρο. Η οργάνωση με τις περίεργες διασυνδέσεις και την καθόλου ξεκάθαρη χρηματοδότηση και διαχείριση των κονδυλίων της εξεμάνη για τις δηλώσεις του Αναστασιάδη, του Υπ. Εσωτερικών αλλά και του Αβέρωφ Νεοφύτου για την αύξηση των ροών των προσφύγων.

Ιδιαίτερα φαίνεται να την έχει ενοχλήσει η πρόταση του Υπ. Εσωτερικών για ενίσχυση της επιτήρησης σημείων της νεκρής ζώνης και των συνόρων της Δημοκρατίας με βοήθεια από την Ε.Ε. Στην ανακοίνωσή της μάλιστα που προβλήθηκε ιδιαίτερα από τα ΜΜΕ του ΑΚΕΛ, παρεμβαίνει ξεκάθαρα με πολιτικές θέσεις υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση και ο ΔΗΣΥ χρησιμοποιούν το Μεταναστευτικό «ως εργαλείο συγκράτησης των διαρροών του εκλογικού τους σώματος υιοθετώντας τις θέσεις νεοφασιστικών και ακροδεξιών κομμάτων στο εν λόγω ζήτημα».

Στην ανακοίνωση καταγράφονται και ψέματα προκειμένου να πείσουν το ακροατήριο της οργάνωσης ότι δεν υπάρχει σοβαρό μεταναστευτικό πρόβλημα στην Κύπρο. Η οργάνωση επιστρατεύει ευρωπαϊκά στοιχεία ότι οι πρόσφυγες που καταφθάνουν στην Ευρώπη «όχι απλά δεν αυξάνονται αλλά μειώνονται». Παραγνωρίζοντας το προφανές ότι καθημερινά σχεδόν φθάνουν πλοιάρια με πρόσφυγες στις κυπριακές ακτές ενώ άλλοι φθάνουν στις ελεύθερες περιοχές μέσω της νεκρής ζώνης.


Κατά σατανική ή άλλη σύμπτωση παρόμοιες θέσεις φέρεται να διατυπώνει και η Ελένη Μαύρου, βουλευτής του ΑΚΕΛ, υπεύθυνη για τα ΜΜΕ του κόμματος και πρώην υπουργός Εσωτερικών, που θα έπρεπε να είχε γνώση του θέματος. Πρόσφατα διατύπωσε δημόσια την πλήρη αντίθεσή της στην κυβερνητική θέση λέγοντας πως η Κύπρος δεν αντιμετωπίζει σχεδόν κανένα κίνδυνο από το μεταναστευτικό!

Στο δημοσιογραφικό κουρμπέτι είναι γνωστό εδώ και χρόνια ότι η ΚΙΣΑ είναι μια γκρίζα οργάνωση η οποία δεν διοικείται με διαφάνεια. Οι λογαριασμοί της δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα από το 2015, ούτε και οι χρηματοδότες της. Είναι επίσης γνωστό ότι η οργάνωση ελέγχεται πλήρως από το ζεύγος Δώρου Πολυκάρπου (Εκτελεστικό Διευθυντή) και τη σύζυγό του, δικηγόρο Νικολέτα Χαραλαμπίδου. Κανένας άλλος δεν είναι γνωστός ή κάνει δηλώσεις για το έργο της οργάνωσης. Ο Πολυκάρπου δήλωσε παλαιότερα ότι στελέχη της οργάνωσης αναγκάστηκαν να κάνουν προσωπικά δάνεια 80-90 χιλιάδων ευρώ για να μπορεί να λειτουργεί η οργάνωση, χωρίς να δώσει ούτε ονόματα των στελεχών, ούτε άλλα στοιχεία. Όπως για παράδειγμα γιατί χρειάστηκε τόσος δανεισμός για να λειτουργήσει μια οργάνωση που στηρίζεται σε εθελοντές.

Στους λογαριασμούς της ΚΙΣΑ που υπάρχουν στο διαδίκτυο για το 2015 καταγράφεται εισόδημα 156.000 ευρώ, χωρίς να ξεκαθαρίζουν από πού προέρχονται αυτά τα χρήματα. Το 2014 το εισόδημα της ήταν 114.000.

Το 2015 δόθηκαν μισθοί 77.500 ευρώ (ενώ το 2014 οι μισθοί ήταν 60.000) ενώ καταγράφεται και ένα αδιευκρίνιστο έξοδο, EU-funded and other projects expenses, ύψους 50.590 ευρώ. Ο εκτελεστικός πρόεδρος της ΚΙΣΑ πληρώνεται από την οργάνωση, άγνωστο με ποιο μισθό. Είναι δηλαδή ο μοναδικός ίσως στην Κύπρο και από τους λίγους ίσως παγκόσμια που πληρώνονται για το... εθελοντικό τους έργο. Κάποιο, αδιευκρίνιστο κονδύλι λαμβάνει από την ΚΙΣΑ και η σύζυγός του Πολυκάρπου ως η μοναδική, όπως λέγεται δικηγόρος, που ασχολείται με τις υποθέσεις της οργάνωσης και των ατόμων που αυτή προστατεύει. Η ΚΙΣΑ δεν έδωσε ποτέ της στη δημοσιότητα, ως όφειλε, το κόστος των υπηρεσιών της Χαραλαμπίδου και τη σχέση που αυτή έχει με την οργάνωση.

Ωστόσο, η Νικολέτα Χαραλαμπίδου έλαβε τα τελευταία χρόνια εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για εργασία που κατ’ αποκλειστικότητα έκανε για την Επίτροπο Νομοθεσίας και την Επίτροπο Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού, Λήδα Κουρσουμπά.
Όπως αποκάλυψε ο γενικός ελεγκτής προ λίγων μηνών, η Νικολέτα Χαραλαμπίδου ήταν η εκλεκτή της Κουρσουμπά και υπέγραψε συνολικά 26 συμβάσεις για το τεράστιο ποσό των 561.150 ευρώ για παροχή νομικών υπηρεσιών και ως συντονίστρια στη συγγραφή νομοθετημάτων. Ο γενικός ελεγκτής υποστήριξε ότι για την περίπτωση της Χαραλαμπίδου που πληρωνόταν και ως φυσικό πρόσωπο και ως δικηγορική εταιρεία προέκυψαν θέματα φοροδιαφυγής τα οποία έθεσε στο Τμήμα Φορολογίας. Όλα τα προαναφερθέντα παραμένουν σε εκκρεμότητα με τους πρωταγωνιστές να φιγουράρουν στον δημόσιο διάλογο, να κρίνουν άπαντες αλλά να μην δίνουν απαντήσεις για τα δικά τους ανοικτά θέματα.

ΚΟΥΪΖ: Ποιος αξιωματούχος της κυβέρνησης που πήγε να στηρίξει τον Healthy τα έκανε χειρότερα; Χάνει οριστικά το τρένο για το ζηλευτή θέση κρατικού αξιωματούχου;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Μητσοτάκης: Τέθηκαν όλα τα ζητήματα, κατεγράφησαν οι διαφωνίες

«Τεράστιο επίτευγμα Ο Τούρκος Πρόεδρος και ο Έλληνας Πρωθυπουργός ΚΑΤΕΓΡΑΨΑΝ ΤΙΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ...»
YIANNOULIS  |  18:05

Υπ. Δικαιοσύνης: Δεν θα καταργηθεί η κάρτα οπάδου

«Αντε καλέ, η κάρτα φιλάθλου φταίει»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  15:41

Σούπερ ντέρμπι Απόλλων - ΑΠΟΕΛ!

«Τα εύκολα μερικές φορές κάνουν τις ανατροπές!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:54

Κοινό ανακοινωθέν συμφώνησαν οι ηγέτες του ΝΑΤΟ - Συμφώνησε και η Τουρκία

«Mην πιστεύετε την Τουρκία! Διοικείται από κακό άτομο! Άρα, είναι χώρα άνευ εμπιστοσύνης!! »
ΑΚΑ  |  11:02

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X