ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σκορδαλιά: Γεύση, μνήμη και ιστορία στο εορταστικό τραπέζι της 25ης Μαρτίου

Του Ανδρέα Καραμήτα Η 25η Μαρτίου αποτελεί ιερή μέρα για το ελληνικό έθνος, σηματοδοτώντας την επέτειο της Επανάστασης του 1821. Εκτός από τις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής, η γιορτή αυτή φέρει και μια ξεχωριστή γευστική ταυτότητα, με την σκορδαλιά να πρωταγωνιστεί στο εορταστικό τραπέζι.

Ενα πολύ διαφορετικό, γκουρμέ μενού για την Καθαρά Δευτέρα

Καθαρά και ξάστερα πρέπει να δηλώσω ότι η Καθαρά Δευτέρα έχει για μένα μια μελαγχολία, που ίσως πηγάζει από το ότι ποτέ δεν κατάφερα να πετάξω τόσο ψηλά τον χαρταετό μου και να στείλω γράμμα στους ουρανούς! Τη βρίσκω επίσης μια ημέρα κοπιαστικής προετοιμασίας μεζέδων επί μεζέδων, που απαιτεί πολύωρη παραμονή στην κουζίνα. Δύσκολη ημέρα και για οινικά ταιριάσματα, γιατί πώς να συνταιριάξεις σε ένα ποτήρι τόσες ετερόκλητες γεύσεις;

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

X